Voorzieningen Ewoud

Binnen Ewoud treft u de volgende voorzieningen aan:

Audicien

Verschillende audiciens houden regelmatig een inloopspreekuur voor het aanmeten van hoortoestellen. Dit gebeurt in het kantoor/behandelruimte tegenover de bibliotheek. Op onze kabelkrant leest u welke audicien wanneer spreekuur houdt binnen Ewoud. U vindt dit overzicht ook op een zichtbare plek nabij het kantoor/behandelruimte.

Echografiste

De echografiste houdt spreekuur volgens afspraak. Het spreekuur vindt plaats in het kantoor/behandelruimte tegenover de bibliotheek. Een overzicht van de spreekuurtijden vindt u op onze kabelkrant. Daarnaast hangt het overzicht op een zichtbare plek nabij het kantoor/behandelruimte.

Huismeester

De huismeester helpt u graag bij kleine klussen, zoals het ophangen van lampen en wandversieringen, reparaties aan apparatuur of hulpmiddelen die van uzelf zijn. In deze gevallen zijn de gemoeide kosten voor uw rekening. Verder verhelpt de huismeester gebreken aan uw appartement en repareert apparatuur die van het woonzorgcentrum is. Defecten en storingen kunt u melden bij de receptie.

De verlichting in de gang, keuken en badkamer is van het woonzorgcentrum. Bij vervanging worden geen kosten gerekend.

Kapsalon

Bij de hoofdentree vindt u de dames- en herenkapsalon. U kunt hier op afspraak terecht. Telefoonnummer: (030)  686 94 93. De salon is geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag volgens afspraak.

Orthopedische artikelen

Elastische kousen

De firma houdt om de week een inloopspreekuur voor het aanmeten van elastische kousen. Een overzicht van wanneer de firma aanwezig is, vindt u op onze kabelkrant en is te vinden in de nieuwsbrief Samen beter in Ewoud. Daarnaast hangt het overzicht op een zichtbare plek nabij het kantoor/ behandelruimte.

Pedicure

De pedicure kan uw teennagels knippen en verzorgen. Ook adviseert zij u graag over de beste verzorging van uw voeten en de aanschaf van schoenen. Indien nodig verwijst zij u door naar huisarts, specialist of podotherapeut. Vecht en IJssel heeft per locatie ervaren pedicures in dienst.
Via de receptie kunt u een afspraak met hen maken. U hoeft voor deze gewone voetverzorging niet extra te betalen als u gemiddeld eens per zes weken naar de pedicure gaat. Als u vaker een behandeling wenst, zijn de kosten voor eigen rekening. De pedicure kan u tevens verlossen van eelt of likdoorns of uw voeten een extra behandeling geven. Daar zijn kosten aan verbonden.

Restaurant

Ewoud heeft een mooi en gezellig restaurant. Het restaurant is doordeweeks geopend  van 9.30 uur tot 20.00 uur en in het weekend tot 18.00 uur. In ons restaurant kunt u anderen ontmoeten om wat te drinken, te eten of gezellig te kletsen. Ook ouderen uit de buurt zijn van harte welkom. Als u niet op Ewoud woont, hoeft u zich alleen maar aan te melden bij het restaurant tussen 9.30 uur en 11.00 uur via telefoonnummer: (030) 686 94 88. De maaltijd staat dan voor u klaar.

Twee keer per dag een gevarieerde warme maaltijd
De maaltijden bereiden wij met veel zorg; smakelijk en verantwoord eten staat bij ons voorop. Elke dag serveren we op twee momenten een heerlijke warme maaltijd. Hierbij kunt u kiezen uit minimaal twee dagmenu's. Het eten staat dagelijks klaar tussen 12.00 uur en 13.30 uur en tussen 17.00 uur en 19.00 uur. In het weekend serveren we alleen tussen 12.00 uur en 13.30 uur.
 

Culinair thema /speciale wensen
Eenmaal per maand organiseert ons culinaire team een thema-avond. Tijdens deze avond besteden we aandacht aan bijzondere gerechten, waarvan enkele seizoen gebonden zijn. Ook voor speciale wensen, zoals familiediners of feestjes kunnen we u leuke, zeer betaalbare arrangementen aanbieden. U kunt gasten dagelijks aanmelden of reserveren tussen 9.30 uur en 11.00 uur bij een van onze gastvrouwen in het restaurant via telefoonnummer: (030) 686 94 88.

U-pashouders krijgen korting
Wanneer u bezitter bent van een U-pas geven wij u in ons restaurant op de warme maaltijd een korting van € 2,00. U kunt alleen met PIN-pas of servicepas van Ewoud betalen. Meer informatie over de servicepas van Ewoud kunt u aanvragen bij onze receptie, via telefoonnummer: (030) 686 94 88.

Schoonheidsspecialiste

Ewoud heeft afspraken gemaakt met een schoonheidsspecialiste. U kunt hierover meer informatie terugvinden in de nieuwsbrief Samen beter in Ewoud. Voor vragen kunt u ook terecht bij uw Eerstverantwoordelijke Welzijn en Zorg. De schoonheidsspecialist maakt gebruik van de pedicureruimte.

Winkel/Verwensuper

Heeft u boodschappen nodig? Wij hebben gemak voor u in huis gehaald! In de Verwensuper treft u van alles. Een breed assortiment kruidenierswaren is aanwezig, maar ook vers artikelen zoals dagverse zuivel, fruit en brood. Heeft u een batterij, panty's, postzegels of een leuke kaart nodig? U vindt het allemaal in de Verwensuper op de begane grond in de grote hal. De winkel is open van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur, en op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Op zondag is de Verwensuper gesloten. In de Verwensuper kunt u betalen met de Servicepas van Ewoud en uw Chip/pinpas.

Voorzieningen IJsselstein

De Groene Gids

De Groene Gids is een uitgave van welzijnsorganisatie Pulse, met informatie en nieuws speciaal voor senioren in IJsselstein. De gids wordt vier keer per jaar verspreid en is onder meer beschikbaar in het folderrek van Ewoud. |
Hier vindt u de digitale versie van de Groene Gids, op de webiste van Pulse.

IJsselstein Community

IJsselstein Community is een besloten website met betrouwbare informatie voor senioren in en over IJsselstein. U heeft alleen toegang na registratie en met een inlogcode. Op de website kunt u een profiel aanmaken, waarmee u  oproepjes kunt plaatsen en foto's.  Op de website vindt u verder informatie over gezondheid, ontspanning, nuttige adressen, een agenda en nieuws. De website is gebruikersvriendelijk en daarom ook geschikt voor de onervaren computergebruiker.
IJsselstein Community is een initiatuef van de gemeente IJsselstein, Provides, Pulse, AxionContinu en Vecht IJssel - locatie Ewoud.
Kijk hier hoe u zich kunt aanmelden voor IJsselstein Community.

Ons IJsselstein

Op de webiste www.onsijsselstein.nl vindt u per wijk informatie over activiteiten, winkels, vervoer, onderwijs, sport en bewegen, zorg- en medische voorzieningen, wonen, welzijn, cultuur, recreatie, religie, algemene voorzieningen en meer.

 

Ewoud nieuws

Vecht en IJssel tekent samenwerkingsverband ONUe

Vecht en IJssel heeft deze maand de samenwerkingsovereenkomst getekend voor het Oudergeneeskundig Netwerk Utrecht eerste lijn (ONUe). Daarmee kunnen we ook voor kwetsbare ouderen in de wijk een beroep doen op gespecialiseerde behandelaars van Novicare. ONUe is een samenwerkingsverband van de Utrechtse zorgorganisaties Vecht en IJssel, AxionContinu, Careyn, Bartholomeus Gasthuis en behandeldienst Novicare.

Nieuw lid RvT voor Vecht en IJssel

Nicole Michon-van Tuel is per 1 juni 2019 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Vecht en IJssel. Zij volgt voor de portefeuille financiën en vastgoed als voorzitter van de auditcommissie Eric Kroon op, die na twee zittingstermijnen afscheid neemt. Nicole Michon is zelfstandig adviseur en interim manager als finance professional. Ze combineert ervaring in het bedrijfsleven op het gebied van ondernemingsfinanciën, met toezichthoudende ervaring in de non-profit sector.

Lekker actief dankzij gift Roest Crollius Fonds

Wij hebben maar liefst € 1.000,- ontvangen van het Roest Crolliusfonds voor de aanschaf van materialen om te kunnen picknicken, muziek te maken en beweegactiviteiten te doen met cliënten van onze locatie Ewoud en kinderen van de Kloosterspeeltuin in IJsselstein.

Inspirerend werkbezoek CDA-Tweede Kamerlid Evert-Jan Slootweg

In onze locatie Lieven de Key beleefden we 2 november een inspirerende ochtend, bij het werkbezoek van CDA-Tweede Kamerlid Evert-Jan Slootweg. “Om zelf te ervaren was de effecten van beleid zijn in de dagelijkse praktijk”. CDA-gemeenteraadslid Jantine Zwinkels uit Utrecht sloot aan bij het bezoek. Slootweg was onder de indruk van de 3 medewerkers van Lieven de Key waar hij een gesprek mee had. “Wat een betrokkenheid”, merkte hij op.

Henk Woertman nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Per 1 juli 2018 is Henk Woertman benoemd tot voorzitter van de RvT van Vecht en IJssel. Zijn achtergrond ligt in de financiële dienstverlening en hij beschikt over veel kennis en ervaring in de gezondheidssector (ouderenzorg, thuiszorg, revalidatie e.d.). Zijn profiel sluit goed aan bij de ontwikkelingen binnen Vecht en IJssel.

Woonzorgcentra

Vecht en IJssel beschikt over drie woonzorgcentra, te weten Ewoud in IJsselstein, Transwijk en Zuylenstede in Utrecht. Stuk voor stuk unieke locaties door hun eigen identiteit en cultuur.
lees meer...

Gekoesterd Wonen

Binnen Vecht en IJssel bieden we Gekoesterd Wonen. Dit is een woonvorm waarmee wordt nagestreefd aan cliënten met een ZZP 5 (Zorg Zwaarte Pakket) en BOPZ indicatie, kwaliteit van leven en welzijn te bieden.
lees meer...

Servicewoningen

Vecht en IJssel heeft in IJsselstein en Utrecht diverse servicewoningen. U kunt hier apart wonen met de dienstverlening en faciliteiten van het woonzorgcentrum.
lees meer...

Zorg Thuis

Vecht en IJssel biedt mensen die thuis willen blijven wonen ondersteuning op het gebied van huishouding, verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding. Deze diensten zijn ondergebracht bij Zorg Thuis.
lees meer...