Voorzieningen Zuylenstede

Binnen Zuylenstede treft u de volgende voorzieningen aan:

Audicien

Regelmatig houdt een audicien een inloopspreekuur voor het aanmeten van hoortoestellen. In de nieuwsbrief cliënten Samen beter in Zuylenstede, vindt u de juiste tijden.

Bank

Regelmatig houdt de Rabobank een inloopspreekuur in het woonzorgcentrum. In de nieuwsbrief cliënten Samen beter in Zuylenstede, vindt u de juiste tijden.

Bloemen

In de nieuwsbrief cliënten Samen beter in Zuylenstede, leest u hier meer over.

Kapsalon

In het woonzorgcentrum bevindt zich een zelfstandige kapsalon. U kunt een afspraak maken via de receptie. De gegevens staan in de nieuwsbrief cliënten Samen beter in Zuylenstede.

Maaltijden Service

 

Warme maaltijd

In het sfeervolle restaurant op de begane grond kunt u genieten van de warme maaltijd. U heeft de keuze uit twee menu’s. U kunt op het moment zelf uw keuze maken. Natuurlijk is het ook mogelijk om de maaltijd op uw appartement te ontvangen. Dit kunt u ’s ochtends, voor 10.00 uur doorgeven aan de voedingsassistente. Ook als u een dieet volgt, kunt u dit aangeven en wordt hier rekening mee gehouden. Bezoekers zijn van harte welkom om mee te eten. Deze kosten worden in rekening gebracht.

Broodmaaltijd

Wij gaan er vanuit dat u zelf uw eigen broodmaaltijd verzorgt. Voor het kopen van de boodschappen (in de winkel op de begane grond), krijgt u van ons een landelijk vastgestelde vergoeding. Wij kunnen de broodmaaltijd ook voor u verzorgen. Bespreekt u dit met uw Eerstverantwoordelijke Welzijn en Zorg. De winkel is zondags gesloten. Voor de speciale aanbiedingen, themamaaltijden en andere nieuwtjes verwijzen wij u graag naar de nieuwsbrief cliënten Samen beter in Zuylenstede.

Opticien

Regelmatig houdt een opticien een inloopspreekuur in het woonzorgcentrum voor het repareren en verkopen van brillen. In de nieuwsbrief cliënten Samen beter in Zuylenstede, vindt u de juiste tijden.

Orthopedische artikelen/Elastische kousen

In het woonzorgcentrum komt regelmatig een orthopeed langs voor het aanmeten en verkopen van maatschoenen en steunzolen. U kunt hiervoor een afspraak maken via de receptie.

Pedicure

De pedicure kan uw teennagels knippen en verzorgen. Ook adviseert zij u graag over de beste verzorging van uw voeten en de aanschaf van schoenen. Indien nodig verwijst zij u door naar huisarts, specialist of podotherapeut. Vecht en IJssel heeft per locatie ervaren pedicures in dienst.  Via de receptie kunt u een afspraak met hen maken. U hoeft voor deze basisvoetverzorging niet extra te betalen als u gemiddeld eens per zes weken naar de pedicure gaat. U kunt ook gebruik maken van een andere pedicure. Dan zijn de kosten voor uw eigen rekening. De pedicure kan u ook verlossen van eelt of likdoorns of uw voeten en extra behandeling geven. Daar zijn kosten aan verbonden.

Restaurant

Op de begane grond zit het sfeervolle restaurant 'Het Terras van Zuylenstede'. Het restaurant is dagelijks geopend voor lunch, diner, koffie en drankjes. Ook voor uw verjaardag, receptie of familiebijeenkomst kunt u bij ons terecht. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd zoals, een brunch, een high tea en een themamaaltijd. De data hiervoor vindt u terug in de nieuwsbrief cliënten Samen beter in Zuylenstede.

Komt u regelmatig in het restaurant eten, dan kunt u voordelig een strippenkaart aanschaffen voor zowel een tweegangen- of driegangen dagmenu. Deze strippenkaart is goed voor tien warme maaltijden. U betaalt negen maaltijden, de tiende maaltijd ontvangt u gratis.

Het restaurant Het Terras van Zuylenstede is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur. De warme maaltijd wordt dagelijks van 12.15 tot 13.15 uur geserveerd.

Van vrijdag tot en met zondag is het restaurant geopend van 9.00 t/m 19.00 uur. De warme maaltijd wordt dan geserveerd van 12.15 tot 13.15 uur en van 17.00 tot 18.30 uur.

Schoonheidsspecialiste

In het woonzorgcentrum houdt de schoonheidsspecialiste regelmatig spreekuur. U kunt hiervoor zelf een afspraak bij haar maken. In de nieuwsbrief cliënten Samen beter in Zuylenstede, vindt u de juiste tijden.

Tandtechnicus/tandarts

Regelmatig brengt de tandtechnicus een bezoek aan het woonzorgcentrum. Ook komt de tandarts regelmatig langs. U kunt een afspraak maken via de receptie of via het telefoonnummer dat u kunt vinden in de nieuwsbrief cliënten Samen beter in Zuylenstede.

Technische Dienst /Huismeester

De huismeester helpt u graag bij kleine klussen, zoals het ophangen van lampen en wandversieringen, reparaties aan apparatuur of hulpmiddelen die van uzelf zijn. In deze gevallen zijn de reparatiekosten voor uw rekening. Verder verhelpt de huismeester gebreken aan uw appartement en repareert apparatuur die van het woonzorgcentrum is. Defecten en storingen kunt u melden bij de receptie.

De verlichting in de gang, keuken en badkamer is van het woonzorgcentrum. Bij vervanging worden geen kosten gerekend.

Winkel

De huiswinkel bevindt zich op de begane grond bij de hoofdingang. U kunt hier allerlei verse artikelen kopen, maar ook toiletartikelen, koekjes, limonades, schoonmaakartikelen, batterijen, ansichtkaarten en postzegels. Er staat ook een verzamelbak voor gebruikte batterijen. De winkel is geopend op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 11.30 uur.

Regelmatig staan in het woonzorgcentrum kramen waar u onder andere bloemen en fruit kunt kopen. In de nieuwsbrief cliënten Samen beter in Zuylenstede, worden de tijden precies vermeld.

 

Voorzieningen in Utrecht/Overvecht

Plus Gids Utrecht

In de 'Plus Gids Utrecht' vindt u informatie voor ouderen, chronisch zieken, gehandicapten en hun mantelzorgers in de gemeente Utrecht. De digitale versie van de Plus Gids Utrecht kunt u raadplegen op www.plusgidsutrecht.nl. U kunt op deze website zoeken op onderwerp en per wijk.

Wijkbureau Overvecht

Wijkbureau Overvecht is het gemeentelijke aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers uit deze wijk. Het wijkbureau werkt aan de leefbaarheid en veiligheid in Overvecht, samen met andere partijen zoals woningcorporaties, politie en welzijnswerk.
Wijkbureau Overvecht
Zamenhofdreef 17, 3562 JT Utrecht
Tel: 030 - 286 00 00
Geopend ma t/m vrij van 9.00 - 17.00 uur

 

Zuylenstede nieuws

Overeenkomst voor verkoop en renovatie locatie Zuylenstede getekend

Vecht en IJssel heeft vandaag, 28 juli, met zorgvastgoedorganisatie Estea Capital B.V. uit Ede een overeenkomst getekend voor de verkoop, renovatie en gedeeltelijke terughuur van woonzorglocatie Zuylenstede door Estea aan Vecht en IJssel. Estea wordt voor aanvang van de renovatie eigenaar van Zuylenstede en zal in nauwe samenwerking met Vecht en IJssel zorgdragen voor de renovatie. Na de renovatie wordt Estea verhuurder van de huurappartementen die bij het complex horen. Vecht en IJssel huurt ruim 150 zorgappartementen terug van Estea, evenals algemene ruimtes zoals het restaurant, activiteitenruimtes en kantoren. De renovatie start begin 2021 en zal naar verwachting 2 jaar in beslag nemen.

Vecht en IJssel zet tweehoofdig bestuursmodel voort

Onze Raad van Toezicht heeft, in overleg met de Raad van Bestuur, besloten om het huidige tweehoofdige bestuursmodel te continueren tot in ieder geval 1 januari 2022. Het bestuur van Vecht en IJssel bestaat uit Daniëlle van Veen, sinds 2016 bestuurder bij Vecht en IJssel en Paul van Wingaarden, die in 2017 toetrad tot de Raad van Bestuur.

Alle locaties weer open voor bezoek

Voor alle locaties van Vecht en IJssel geldt dat er geen corona heerst en er weer bezoek mogelijk is (Zuylenstede vanaf 6 juli), zolang er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Elke bezoeker dient zich vooraf bij de balie of receptie te melden (Lieven de Key: aanbellen en melden bij de zorg). Elk bezoek wordt geregistreerd en elke bezoeker vult een verklaring Eigen Gezondheid in.

Corona in Zuylenstede

Er is een uitbraak van het coronavirus in Zuylenstede, zowel bij bewoners van de huurappartementen in de aanleunflat, als bij cliënten in het verpleeghuis. De uitbraak past in het landelijke beeld dat in verpleeghuizen en wooncentra voor ouderen momenteel een piek in het aantal besmettingen te zien is. Helaas zijn in Zuylenstede inmiddels huurders en cliënten aan het virus overleden. Wij leven mee met de nabestaanden en hun dierbaren.

Brand in locatie Transwijk

De locatie Transwijk is vrijdagavond 20 maart opgeschrikt door een brand op de 5e verdieping. Niemand raakte gewond.

Woonzorgcentra

Vecht en IJssel beschikt over drie woonzorgcentra, te weten Ewoud in IJsselstein, Transwijk en Zuylenstede in Utrecht. Stuk voor stuk unieke locaties door hun eigen identiteit en cultuur.
lees meer...

Gekoesterd Wonen

Binnen Vecht en IJssel bieden we Gekoesterd Wonen. Dit is een woonvorm waarmee wordt nagestreefd aan cliënten met een ZZP 5 (Zorg Zwaarte Pakket) en BOPZ indicatie, kwaliteit van leven en welzijn te bieden.
lees meer...

Servicewoningen

Vecht en IJssel heeft in IJsselstein en Utrecht diverse servicewoningen. U kunt hier apart wonen met de dienstverlening en faciliteiten van het woonzorgcentrum.
lees meer...

Zorg Thuis

Vecht en IJssel biedt mensen die thuis willen blijven wonen ondersteuning op het gebied van huishouding, verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding. Deze diensten zijn ondergebracht bij Zorg Thuis.
lees meer...