Welkom bij Zuylenstede

In de wijk Overvecht, grenzend aan de Vecht, wonen 250 mensen in een zorgappartement of zelfstandig huurappartement van Zuylenstede. Daarnaast biedt Gekoesterd Wonen een warm thuis aan 32 ouderen met dementie. 

Renovatie
In 2021 en 2022 is Zuylenstede grondig gerenoveerd. Alle zorg- en huurappartementen zijn gemoderniseerd en geschikt gemaakt voor ouderen met een zwaardere zorgvraag, zodat zij er veilig kunnen wonen en onze medewerkers er veilig kunnen werken. 

De zelfstandige huurappartementen zijn gerenoveerd en geschikt voor bewoning vanaf 55 jaar (zonder zorgbehoefte). Het gebouw voldoet zowel binnen als buiten aan de moderne eisen voor milieu en comfort.

Ook wordt het gebouw binnen en buiten aan moderne eisen voor milieu en comfort. 

Virtuele 360-graden rondleiding
Neem alvast een kijkje in in één van de gerenoveerde zorg-appartementen middels een virtuele 360-graden  rondleiding.
Met behulp van uw muis `loopt` u door het appartement en kunt u rondkijken (Houd uw linker muisknop ingedrukt en kijk rond).
Door op de pijltjes te klikken gaat u naar een volgende ruimte.
Klik op de microfoontjes om meer informatie over diverse onderwerpen te horen.   

Ook Gekoesterd Wonen, de afdeling kleinschalig wonen voor ouderen met dementie, is verbouwd waarmee het aantal plaatsen is uitgebreid van 24 naar 32. 


 

Wonen in Zuylenstede betekent kiezen voor een veilige leefomgeving. In uw zorgappartement of huurappartement leidt u een zo zelfstandig mogelijk leven. Tegelijkertijd kunt u een beroep doen op extra zorg en diensten van huishoudelijke hulp, persoonlijke begeleiding, verzorging en verpleging tot het restaurant de kapper en de winkel voor de dagelijkse boodschappen. Voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking staan onze medewerkers Welzijn, psychologen en specialisten ouderengeneeskunde garant voor goede begeleiding.

Op Zuylenstede bieden wij de volgende diensten voor wonen, welzijn en zorg:

Zuylenstede nieuws

Marrit Schouten nieuw lid Raad van Toezicht Vecht en IJssel

Mevrouw Marrit Schouten is per 15 juni 2022 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Vecht en IJssel. Marrit Schouten zal binnen de Raad van Toezicht de portefeuille HRM / Organisatieontwikkeling op zich nemen.

Twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht

Mevrouw mr. T.G. (Tia) van Beek en de heer B. (Boban) Vukicevic, MBA zijn per 1 mei 2022 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Vecht en IJssel. Tia van Beek zal binnen de Raad van Toezicht de portefeuille Financiën op zich nemen en Boban Vukicevic de portefeuille ICT en Zorgtechnologie.

Samenwerking met ZorgSpectrum aan ‘Verpleeghuis van de toekomst

Vecht en IJssel werkt met ZorgSpectrum uit Nieuwegein samen in het innovatieve project ‘Verpleeghuis van de Toekomst’, verpleeghuiszorg waarbij zorgtechnologie en digitale mogelijkheden maximale ondersteuning bieden aan bewoners en zorgprofessionals. Het centrale uitgangspunt daarbij is: hoe kunnen we waarde toevoegen aan het leven van onze mensen?

Nieuwe bestuurder start 1 oktober 2021

Vecht en IJssel is verheugd dat ze in de persoon van mw. Sigrid van der Heide een nieuwe bestuurder heeft gevonden die de organisatie verder zal leiden naar de toekomst, volgens de koers van onze Strategische Verbeelding 2020—2024. Sigrid van der Heide start per 1 oktober 2021. Vanuit het huidige bestuur blijft interim bestuurder Daniëlle Santen tot begin december om te zorgen voor een goede overdracht naar Sigrid.

Jaarverslag Vecht en IJssel 2020

Het jaar 2020 was een enerverend jaar voor Vecht en IJssel, waarin veel gebeurd en gedaan is, ook vanwege corona. Dat leverde verdrietige situaties op, uitdagingen, maar ook mooie momenten. We zijn trots op wat we in 2020 samen hebben bereikt! U leest het allemaal terug in ons Jaarverslag 2020 en in het Bestuursverslag 2020. (lees verder)

Woonzorgcentra

Vecht en IJssel beschikt over drie woonzorgcentra, te weten Ewoud in IJsselstein, Transwijk en Zuylenstede in Utrecht. Stuk voor stuk unieke locaties door hun eigen identiteit en cultuur.
lees meer...

Gekoesterd Wonen

Binnen Vecht en IJssel bieden we Gekoesterd Wonen. Dit is een woonvorm waarmee wordt nagestreefd aan cliënten met een ZZP 5 (Zorg Zwaarte Pakket) en BOPZ indicatie, kwaliteit van leven en welzijn te bieden.
lees meer...

Servicewoningen

Vecht en IJssel heeft in IJsselstein en Utrecht diverse servicewoningen. U kunt hier apart wonen met de dienstverlening en faciliteiten van het woonzorgcentrum.
lees meer...

Zorg Thuis

Vecht en IJssel biedt mensen die thuis willen blijven wonen ondersteuning op het gebied van huishouding, verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding. Deze diensten zijn ondergebracht bij Zorg Thuis.
lees meer...