Dagbesteding "de Meikers"

Ouderen uit de wijk kunnen in Ewoud deelnemen aan dagbesteding "de Meikers". De dagbesteding is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen uit IJsselstein en omgeving, die ondersteuning kunnen gebruiken bij zelfredzaamheid, een vast dagritme en het hebben van sociale contacten.

Om in aanmerking te komen voor dagbesteding, heeft u een WMO-indicatie nodig, via het sociaal team van de gemeente. Ook is het mogelijk tegen eigen betaling 'de Meikers' te bezoeken. 

Als u tot de doelgroep behoort, dan kunt u door gebruik te maken van dagbesteding langer zelfstandig blijven wonen en wordt de taak van een eventuele mantelzorger verlicht. Ook kan het zijn dat u op de wachtlijst staat voor verhuizing naar een woonzorgcentrum of verpleeghuis. Dagbesteding kan helpen deze periode te overbruggen.

 

 

 

 

Dagbesteding "de Meikers" biedt activiteiten die gericht zijn op:

  • het zoveel mogelijk in stand houden van de zelfredzaamheid van de deelnemers;
  • het versterken van het zelfvertrouwen;
  • het bieden van een vaste dagstructuur;
  • het bieden van sociale contacten.

Geringe hulp bij de zelfverzorging, zoals bijvoorbeeld de toiletgang, is mogelijk.
Dagbesteding "de Meikers" is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 15.30 uur.

Meer informatie kunt u vinden in de folder Dagbesteding 'de Meikers'.
U kunt 'de Meikers' ook mailen, via : meikers@vechtenijssel.nl  of u kunt bellen met T: (030) 686 94 88.

Ewoud nieuws

Twee nieuwe leden Raad van Toezicht Vecht en IJssel

Mevrouw Iris Bandhoe en mevrouw Piera Mereu zijn per 1 augustus 2021 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Vecht en IJssel.

Jaarverslag Vecht en IJssel 2020

Het jaar 2020 was een enerverend jaar voor Vecht en IJssel, waarin veel gebeurd en gedaan is, ook vanwege corona. Dat leverde verdrietige situaties op, uitdagingen, maar ook mooie momenten. We zijn trots op wat we in 2020 samen hebben bereikt! U leest het allemaal terug in ons Jaarverslag 2020 en in het Bestuursverslag 2020. (lees verder)

Feestelijke start renovatie Zuylenstede

Na bijna 2 jaar van voorbereiden, overleggen en afstemmen is woensdag 2 juni feestelijk het startsein gegeven voor de renovatie van onze locatie Zuylenstede. Met de onthulling van een groot bouwdoek aan de gevel, gaf wethouder Maarten van Ooijen, samen met bestuurder Paul van Wingaarden van Vecht en IJssel en directeur Teus Oskam van Estea, het begin aan van de uitvoer van dit grote project. De wethouder gaf Vecht en IJssel en Estea een compliment voor de wijze waarop ze de renovatie de afgelopen twee jaar hebben voorbereid, in goede afstemming met alle cliƫnten, huurders en medewerkers.

VVAR van start

De Internationale Dag van de Verpleging is bij ons de formele start van de VVAR, de Verpleegkundige en Verzorgende Adviesraad. Lees verder voor het introductiefilmpje van de VVAR!

Vacature voor nieuwe bestuurder Vecht en IJssel

Wij zoeken een nieuwe bestuurder ... ... die zich herkent in de volgende woorden: visie, lef, inspirerende verbinder, resultaatgericht, energiek, focus, zorg, charisma, bedrijfskunde, boegbeeld, creatief, zakelijk, empathisch, ...

Woonzorgcentra

Vecht en IJssel beschikt over drie woonzorgcentra, te weten Ewoud in IJsselstein, Transwijk en Zuylenstede in Utrecht. Stuk voor stuk unieke locaties door hun eigen identiteit en cultuur.
lees meer...

Gekoesterd Wonen

Binnen Vecht en IJssel bieden we Gekoesterd Wonen. Dit is een woonvorm waarmee wordt nagestreefd aan cliënten met een ZZP 5 (Zorg Zwaarte Pakket) en BOPZ indicatie, kwaliteit van leven en welzijn te bieden.
lees meer...

Servicewoningen

Vecht en IJssel heeft in IJsselstein en Utrecht diverse servicewoningen. U kunt hier apart wonen met de dienstverlening en faciliteiten van het woonzorgcentrum.
lees meer...

Zorg Thuis

Vecht en IJssel biedt mensen die thuis willen blijven wonen ondersteuning op het gebied van huishouding, verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding. Deze diensten zijn ondergebracht bij Zorg Thuis.
lees meer...