Nieuw- en verbouw op Ewoud

In de afgelopen jaren zijn de plannen verschillende keren gewijzigd, mede door voortschrijdend inzicht. Toch blijven de eerste grote lijnen en uitgangspunten overeind staan. Dat was al een uitdaging op zich, want het is steeds weer zoeken naar het optimale, binnen de steeds veranderende omstandigheden en financiële kaders.

Er komen 24 nieuwe luxe appartementen voor zelfstandig wonende ouderen op het terrein van Ewoud. De huurprijs voor het nieuwe complex ligt boven het niveau van de huurtoeslagwet. 
Op de begane grond zal een AHOED (Apothekers, Huisartsen Onder Een Dak) gehuisvest worden, in combinatie met een paramedisch centrum met fysiotherapie en fitness.

Het marktplein met o.a. multifunctionele, flexibele ruimtes, een nieuw restaurant en een nieuwe keuken, krijgt een wijkfunctie. Die visie was er vanaf het begin, maar in de afgelopen jaren kreeg het steeds meer handen en voeten. 
De cliënten van het woonzorgcentrum, maar ook wijkbewoners, medewerkers, vrijwilligers en andere belangstellenden worden regelmatig geïnformeerd over de voortgang.

Wilt u de tekeningen inzien, klik dan hier.

Bent u benieuwd naar de andere nieuwbouwprojecten van Vecht en IJssel? Klik dan hier of download onze bouwspecial voor de laatste informatie. De laatste bouwspecial kunt u hier downloaden.
 

Ewoud nieuws

Marrit Schouten nieuw lid Raad van Toezicht Vecht en IJssel

Mevrouw Marrit Schouten is per 15 juni 2022 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Vecht en IJssel. Marrit Schouten zal binnen de Raad van Toezicht de portefeuille HRM / Organisatieontwikkeling op zich nemen.

Twee nieuwe leden voor de Raad van Toezicht

Mevrouw mr. T.G. (Tia) van Beek en de heer B. (Boban) Vukicevic, MBA zijn per 1 mei 2022 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van Vecht en IJssel. Tia van Beek zal binnen de Raad van Toezicht de portefeuille Financiën op zich nemen en Boban Vukicevic de portefeuille ICT en Zorgtechnologie.

Samenwerking met ZorgSpectrum aan ‘Verpleeghuis van de toekomst

Vecht en IJssel werkt met ZorgSpectrum uit Nieuwegein samen in het innovatieve project ‘Verpleeghuis van de Toekomst’, verpleeghuiszorg waarbij zorgtechnologie en digitale mogelijkheden maximale ondersteuning bieden aan bewoners en zorgprofessionals. Het centrale uitgangspunt daarbij is: hoe kunnen we waarde toevoegen aan het leven van onze mensen?

Nieuwe bestuurder start 1 oktober 2021

Vecht en IJssel is verheugd dat ze in de persoon van mw. Sigrid van der Heide een nieuwe bestuurder heeft gevonden die de organisatie verder zal leiden naar de toekomst, volgens de koers van onze Strategische Verbeelding 2020—2024. Sigrid van der Heide start per 1 oktober 2021. Vanuit het huidige bestuur blijft interim bestuurder Daniëlle Santen tot begin december om te zorgen voor een goede overdracht naar Sigrid.

Jaarverslag Vecht en IJssel 2020

Het jaar 2020 was een enerverend jaar voor Vecht en IJssel, waarin veel gebeurd en gedaan is, ook vanwege corona. Dat leverde verdrietige situaties op, uitdagingen, maar ook mooie momenten. We zijn trots op wat we in 2020 samen hebben bereikt! U leest het allemaal terug in ons Jaarverslag 2020 en in het Bestuursverslag 2020. (lees verder)

Woonzorgcentra

Vecht en IJssel beschikt over drie woonzorgcentra, te weten Ewoud in IJsselstein, Transwijk en Zuylenstede in Utrecht. Stuk voor stuk unieke locaties door hun eigen identiteit en cultuur.
lees meer...

Gekoesterd Wonen

Binnen Vecht en IJssel bieden we Gekoesterd Wonen. Dit is een woonvorm waarmee wordt nagestreefd aan cliënten met een ZZP 5 (Zorg Zwaarte Pakket) en BOPZ indicatie, kwaliteit van leven en welzijn te bieden.
lees meer...

Servicewoningen

Vecht en IJssel heeft in IJsselstein en Utrecht diverse servicewoningen. U kunt hier apart wonen met de dienstverlening en faciliteiten van het woonzorgcentrum.
lees meer...

Zorg Thuis

Vecht en IJssel biedt mensen die thuis willen blijven wonen ondersteuning op het gebied van huishouding, verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding. Deze diensten zijn ondergebracht bij Zorg Thuis.
lees meer...