Feestelijke start renovatie Zuylenstede

Na de onthulling was er voor de genodigden een klein feestje met wat lekkers vanuit 3 foodtrucks.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat feestje werd ’s middags voorgezet voor alle cliënten, huurders, medewerkers en vrijwilligers. De crêpes, wentelteefjes en de smoothies werden zeer gewaardeerd.

De plannen voor de renovatie van het uit 1968 daterende gebouw werden 2 jaar geleden voor het eerst gedeeld met de cliënten en huurders en, in goed overleg, sindsdien verder uitgewerkt. In de zomer van 2020 tekenden Vecht en IJssel en Estea al een overeenkomst voor verkoop van Zuylenstede, renovatie en gedeeltelijke terughuur van het complex door Vecht en IJssel van Estea. De omgevingsvergunning voor de renovatie is begin 2021 verleend en inmiddels onherroepelijk geworden.

De renovatie houdt onder andere in dat Zuylenstede een nieuwe, goed isolerende buitengevel krijgt. Alle zorg- en huurappartementen worden verder van binnen gerenoveerd en aangepast aan de eisen voor goede en veilige zorg aan ouderen met een steeds zwaardere zorgvraag. Tenslotte wordt de begane grond aangepast en krijgt de entree een nieuwe inrichting en uitstraling. Dit houdt onder andere in dat het restaurant van buitenaf beter toegankelijk zal worden. Hiermee worden de voorzieningen beter bereikbaar voor de omgeving en kan sterker worden ingezet op de wijkfunctie van de locatie.

Tijdelijke verhuizing

Tijdens de renovatie aan hun appartement verhuizen de cliënten en de huurders voor een periode van 6 weken naar een interne wisselwoning in Zuylenstede.

Afdeling ‘de Zonnehoek’, de kleinschalige woonvorm voor 24 ouderen met dementie, verhuist op 7 juni voor ongeveer 9 maanden naar locatie Heerenwegen van Warande in Zeist. De Zonnehoek wordt geheel verbouwd en tevens zullen in Zeist de kwetsbare bewoners geen overlast ondervinden van de bouwwerkzaamheden. Na de verbouwing biedt `de Zonnehoek` plaats aan 32 bewoners, verdeeld over 4 kleinschalige woongroepen.

Woonzorgcentra

Vecht en IJssel beschikt over drie woonzorgcentra, te weten Ewoud in IJsselstein, Transwijk en Zuylenstede in Utrecht. Stuk voor stuk unieke locaties door hun eigen identiteit en cultuur.
lees meer...

Gekoesterd Wonen

Binnen Vecht en IJssel bieden we Gekoesterd Wonen. Dit is een woonvorm waarmee wordt nagestreefd aan cliënten met een ZZP 5 (Zorg Zwaarte Pakket) en BOPZ indicatie, kwaliteit van leven en welzijn te bieden.
lees meer...

Servicewoningen

Vecht en IJssel heeft in IJsselstein en Utrecht diverse servicewoningen. U kunt hier apart wonen met de dienstverlening en faciliteiten van het woonzorgcentrum.
lees meer...

Zorg Thuis

Vecht en IJssel biedt mensen die thuis willen blijven wonen ondersteuning op het gebied van huishouding, verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding. Deze diensten zijn ondergebracht bij Zorg Thuis.
lees meer...