Vecht en IJssel en Warande tekenen intentieovereenkomst voor fusie

Het aantal ouderen met een zorgvraag neemt tot 2040 sterk toe én hun zorgvraag wordt complexer. De arbeidsmarkt blijft krap. Vecht en IJssel en Warande willen hun krachten bundelen om samen antwoord te geven op deze vraagstukken. Op woensdag 21 december 2022 ondertekenden beide partijen een intentieovereenkomst. In de komende periode wordt de mogelijkheid te fuseren verder onderzocht.

Voordelen voor medewerkers en cliënten

Bij een fusie ontstaan er voor medewerkers meer mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling, doorstroom en specialisatie. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt verwachten we dat de gevolgen van een fusie voor medewerkers minimaal zijn.

Cliënten kunnen nu en in de toekomst rekenen op persoonsgerichte en veilige zorg. Na een mogelijke fusie ontstaat er een organisatie met een breed aanbod van verschillende vormen van zorg. Zowel thuis als in verpleeghuizen. Ook is het mogelijk meer te investeren in specialisatie en het aanbod en de kwaliteit van zorg te versterken.

Sigrid van der Heide, bestuurder Vecht en IJssel: “Met een uitgebreider en meer gespecialiseerd aanbod bieden we ouderen met een zorgvraag een absolute meerwaarde. En met de voordelen die we onze medewerkers met een fusie bieden, versterken we onze positie op de arbeidsmarkt.

Harry Finkenflügel, bestuurder Warande: “Omdat onze ambities goed op elkaar aansluiten, ben ik ervan overtuigd dat een fusie ons gezamenlijke succes vergroot. Zowel voor onze collega’s als voor onze cliënten gaan we meer waarde toevoegen aan dat wat we graag doen: goede zorg leveren. Ik heb er veel vertrouwen in.”

In de komende periode wordt de mogelijkheid te fuseren verder onderzocht.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatie@warandeweb.nl of communicatie@vechtenijssel.nl.

Over Vecht en IJssel

Vecht en IJssel biedt professionele zorg aan (kwetsbare) ouderen in Utrecht, IJsselstein en de omliggende regio. Altijd vanuit de overtuiging dat goede zorg persoonlijk is. Onze persoonsgerichte zorg omvat het hele leven van de cliënt, inclusief aandacht voor welzijn, geestelijke verzorging, eten en drinken, dienstverlening en wonen. We doen dat bij ruim 400 ouderen thuis en in de vier gespecialiseerde, goed toegeruste zorg- en verpleeghuizen Ewoud, Transwijk, Zuylenstede en Lieven de Key. Voor Vecht en IJssel werken 500 medewerkers en 450 vrijwilligers.

Over Warande

Warande biedt ouderen in Bilthoven, Houten en Zeist zorg, wonen, behandeling en begeleiding. Het aanbod van Warande is divers en op maat: van adviesspreekuur en zorg aan huis tot revalidatie en intensieve verpleging, eventueel geïnspireerd op de antroposofie. Warande heeft zeven vestigingen voor wonen en (antroposofische) zorg. Daarnaast zijn er locaties voor revalidatie, thuiszorg en een hospice. Warande biedt zorg aan bijna 900 cliënten en er werken ruim 1100 mensen.

Woonzorgcentra

Vecht en IJssel beschikt over drie woonzorgcentra, te weten Ewoud in IJsselstein, Transwijk en Zuylenstede in Utrecht. Stuk voor stuk unieke locaties door hun eigen identiteit en cultuur.
lees meer...

Gekoesterd Wonen

Binnen Vecht en IJssel bieden we Gekoesterd Wonen. Dit is een woonvorm waarmee wordt nagestreefd aan cliënten met een ZZP 5 (Zorg Zwaarte Pakket) en BOPZ indicatie, kwaliteit van leven en welzijn te bieden.
lees meer...

Servicewoningen

Vecht en IJssel heeft in IJsselstein en Utrecht diverse servicewoningen. U kunt hier apart wonen met de dienstverlening en faciliteiten van het woonzorgcentrum.
lees meer...

Zorg Thuis

Vecht en IJssel biedt mensen die thuis willen blijven wonen ondersteuning op het gebied van huishouding, verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding. Deze diensten zijn ondergebracht bij Zorg Thuis.
lees meer...