Beschut Wonen

Voor ouderen met lichte lichamelijke klachten

Ondersteuning bij uw persoonlijke verzorging

Heeft u begeleiding en ondersteuning nodig bij uw persoonlijke verzorging en wilt u graag zelfstandig blijven wonen? Dan is Beschut Wonen wellicht iets voor u. 

De medische zorg die u nodig heeft, ontvangt u nog steeds via uw eigen huisarts zijn. Daarnaast regelt u zoveel mogelijk zelf. U kunt, als u wilt, gebruik maken van de voorzieningen en diensten die de locatie biedt. Indien nodig krijgt u ondersteuning van het aanwezige team van Zorg en Welzijn. 

Zelfstandig wonen met voorzieningen nabij

Als bewoner van Beschut Wonen kunt u zoveel mogelijk uw leven leiden zoals u dat gewend was. U woont dan in één van onze inleunwoningen.

Uw nieuwe thuis biedt diverse voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. Denk aan een restaurant voor een gezellig kopje koffie, een lunch of diner. Of een winkeltje waar u de kleine dagelijkse boodschappen kunt doen. Even naar de kapper? Onze kapster Antonette ontvangt u graag in haar kapsalon op de begane grond.

Vindt u het leuk om deel te nemen aan activiteiten waar u met leeftijdsgenoten bijvoorbeeld creatief of muzikaal aan de slag gaat? Deze en meer activiteiten worden door onze welzijnsmedewerkers en vrijwilligers georganiseerd.

Als bewoner regelt u zoveel mogelijk de dingen zelf. U houdt zelf de eigen regie. We kijken samen met u, uw naasten en/of mantelzorger, welke ondersteuning op het gebied van persoonlijke verzorging nodig is. 

Hoe woont u bij ons?

Er zijn verschillende appartementen die variëren in grootte en indeling.

De inrichting van uw appartement is functioneel met een keukenblok, douche en toilet. Voor de bewoner die zorg nodig heeft, staat er een verpleeghuisbed. Verder kunt u uw appartement inrichten met kleine meubelen, schilderijen en foto’s zoals u dat zelf wilt. Zo creëert u al snel het gevoel van thuis, gezelligheid en geborgenheid.

Wij bieden deze vorm van wonen met begeleiding en ondersteuning aan op onze locatie Zuylenstede.

Een gedetailleerd overzicht van het aanbod in zorg, wonen en welzijn voor Beschut Wonen kunt u vinden in onderstaande brochure.

Indicatie

Om in aanmerking te komen voor Beschut Wonen is een zorgprofiel VV6 nodig.

De indicatie hiervoor wordt gegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Op de website kunt u meer informatie vinden. 

Wilt u meer informatie over Beschut Wonen bij Vecht en IJssel of heeft u vragen? Neem dan contact op met de collega's van ons adviescentrum.

Op de pagina van Zuylenstede vindt u de directe contactgegevens. 

Zij kunnen u ook helpen bij het aanvragen van een (aanvullende) indicatie bij het CIZ.


Top