Welkom bij Zuylenstede

U vindt onze locatie Zuylenstede in de Utrechtse wijk Overvecht. Aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich rivier de Vecht met een prachtig park en aan de voorzijde de levendige wijk.

In ons woonzorgcentrum wonen 275 mensen in een zorgappartement of zelfstandig huurappartement. Afhankelijk van de zorgbehoefte kunt u bij ons terecht voor Verzorgd Wonen of Beschut Wonen. Daarnaast biedt Gekoesterd Wonen een warm thuis aan 32 ouderen met dementie.

Heeft u geen zorg nodig, maar vindt u het prettig om zelfstandig te wonen met voorzieningen op loopafstand? Dan zijn de huurappartementen wellicht iets voor u. Mocht in de toekomst toch een zorgbehoefte ontstaan, dan kunt u altijd een beroep doen op Zorg Thuis of Langer Thuis.

Door de combinatie van verschillende zorgvormen en zelfstandig wonen is er veel aandacht voor het sociale aspect.

Renovatie

In 2021 en 2022 is Zuylenstede grondig gerenoveerd. Alle zorg- en huurappartementen zijn gemoderniseerd en geschikt gemaakt voor ouderen met een zwaardere zorgvraag, zodat zij er veilig kunnen wonen en onze medewerkers er veilig kunnen werken.

De zelfstandige huurappartementen zijn gerenoveerd en geschikt voor bewoning vanaf 55 jaar (zonder zorgbehoefte). Het gebouw voldoet zowel binnen als buiten aan de moderne eisen voor milieu en comfort.

Gekoesterd Wonen

Op onze locatie Zuylenstede zijn twee afdelingen Gekoesterd Wonen. Hier bieden wij zorg en ondersteuning aan ouderen met dementie.

Iedere afdeling heeft twee huiskamers voor elk 8 bewoners. De huiskamers staan in open verbinding met elkaar. Onze bewoners kunnen zich vrij op de afdeling bewegen en ergens gaan zitten waar zij zich op dat moment prettig voelen. Dit kan in de huiskamer zijn, maar ook op het terras of op het balkon die aan de huiskamers verbonden zijn.

Binnen de woongroepen creëren we zoveel mogelijk een huiselijke sfeer met vaste en herkenbare momenten die onze bewoners structuur en houvast bieden. Zo staan de tijden van het ontbijt, gezamenlijk koffie of thee drinken, lunch en diner vast. Er wordt met regelmaat gekookt en per huiskamer wordt er samen gegeten. Daarnaast vieren we samen de feestdagen, maar wordt er ook aandacht geschonken aan de veranderende jaargetijden.


Hoe woont u bij ons?

Er zijn in totaal 16 individuele kamers verdeeld over 2 woonlagen.

De 4 woongroepen hebben een gezamenlijke sfeervolle huiskamer en een volledig ingerichte keuken. Dit is de plek waar wordt geleefd. Er wordt dagelijks gekookt en per huiskamer wordt er samen gegeten. Daarbij zijn familie en vrienden ook van harte welkom, evenals bij activiteiten, festiviteiten en op feestdagen.

Net als thuis wordt ook hier het huishouden gedaan. In de huiskamer kunt u tv kijken, een spelletje spelen of een andere vorm van ontspannen zoeken. 

U bent vrij om ook de rust van uw eigen kamer op te zoeken. Onze medewerkers en andere bewoners respecteren uw privacy wanneer u zich even niet onder de andere bewoners wilt begeven.

Elke bewoner heeft een zit-slaapkamer met een eigen douche en toilet. Er staat een verpleeghuisbed. Daarnaast zorgen wij voor een kledingkast, gordijnen, vloerbedekking en platgoed voor de bewoners. U kunt uw kamer verder zelf inrichten met kleine meubels en vertrouwde spulletjes zoals schilderijen en foto's die u dierbaar zijn en waar u mooie herinneringen aan heeft. Zo creëert u het gevoel van thuis. 

Verzorgd Wonen

De zorgappartementen van Vecht en IJssel bevinden zich in het hoofdgebouw van Zuylenstede. Hier bieden we zorg aan mensen met lichamelijke klachten (somatiek) of mentale uitdagingen.

  • Bent u, of uw naaste, niet meer in staat om zelfstandig te wonen en heeft u 24 uur per dag de nabijheid van zorg en ondersteuning nodig?
  • Vindt u het prettig om op een locatie te wonen waarbij voorzieningen zeer dichtbij zijn?
  • Bent u op zoek naar de ondersteuning in de vorm van verzorgde maaltijden en gezellige sociale contacten?

Dan is Verzorgd Wonen een passende oplossing.

U kunt hierbij zoveel als mogelijk het leven leiden zoals u dat gewend bent. Als bewoner regelt u zoveel mogelijk de dingen zelf. U houdt zelf de eigen regie. We kijken samen met u, uw naasten en/of mantelzorger, naar wat er nog wel kan en waar de hulp en ondersteuning van naasten of de zorg nodig is.

Daarnaast kunt u gebruik maken van de voorzieningen en diensten die Zuylenstede biedt.

Er zijn 113 appartementen voor Verzorgd Wonen. Deze bevinden zich op de 2e t/m de 7e verdieping van het gebouw.

Alle appartementen zijn uitgerust met een eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast is er een keuken in de woning aanwezig. In de slaapkamer staat een eenpersoons hoog-laagbed voor cliënt met zorgbehoefte. Om van uw appartement uw nieuwe thuis te maken kunt u deze verder inrichten met eigen meubels die voor u vertrouwd zijn.

Beschut Wonen

In het hoofdgebouw op verdieping 8 en 9 van het hoofdgebouw bevinden zich ook een aantal huurwoningen die we inleunwoningen noemen.

Wanneer u begeleiding en ondersteuning nodig heeft bij uw persoonlijke verzorging, maar geen zware zorgvraag heeft, dan is Beschut Wonen wellicht iets voor u. De medische zorg die u nodig heeft, loopt nog via uw eigen huisarts.

U kunt gebruik maken van de voorzieningen en faciliteiten van Zuylenstede en genieten van de gezelligheid die dit biedt. Daarnaast regelt u zoveel mogelijk zelf.

Zelfstandig wonen in een servicewoning (aanleunwoning/huurappartement)

Wonen in Zuylenstede betekent wonen midden in de wijk. De locatie biedt goede uitvalswegen om in de regio op pad te gaan. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om de prachtige stad Utrecht te verkennen.

De onlangs gerenoveerde huurappartementen (variërend van 50 tot 70 m2) beschikken over een ruime woonkamer, een aparte slaapkamer met (zorggeschikte) badkamer, open keuken en berging.

De huurappartementen bevinden zich aan de linkerzijde van het gebouw en worden verhuurd door woning-coöperatie Estea.


“Comfortabel, gezellig en zelfstandig wonen aan een groen park grenzend aan de Vecht met voorzieningen op loopafstand."

Deze moderne zelfstandige seniorenwoningen met veel daglicht hebben (op de begane grond) een terras waar u heerlijk van de omgeving en het weer kunt genieten. Woont u op de hoger gelegen verdiepingen, dan kunt u gebruik maken van het grote terras van Zuylenstede.

Meer informatie over de huurappartementen vindt u in onderstaande brochure of op www.woneninzuylenstede.nl.

Zorg Thuis

Wanneer u zelfstandig woont in één van onze servicewoningen, kan er een zorgbehoefte ontstaan. Denk hierbij aan lichamelijke en/of mentale klachten waarbij u op vastgestelde tijden zorg nodig heeft in de thuissituatie. We noemen dit wijkverpleging op onze eigen locatie.

Het kan gaan om tijdelijke zorg (revalidatie) of om permanente zorg. De wijkverpleegkundige stimuleert zelfredzaamheid en vervult tevens een signalerende rol.

Langer Thuis

Wanneer u zelfstandig in één van onze servicewoningen woont, kan het zijn dat er een zorgbehoefte ontstaat waarbij u 24 uur per dag zorg en ondersteuning nodig heeft. U ervaart lichamelijke en/of mentale klachten, maar u wilt en kan zelfstandig blijven wonen. Ook dan staan wij voor u klaar. U kunt dan gebruik maken van Langer Thuis waarbij u kunt kiezen uit twee varianten: Volledig Pakket Thuis of Modulair Pakket Thuis.  

Afhankelijk van uw indicatie wordt een pakket samengesteld en ontvangt u alleen die vormen van zorg die nodig zijn. 

  • In het geval van een Volledig Pakket Thuis (VPT) neemt u alle diensten en zorg af bij Vecht en IJssel
  • Kiest u voor het Modulair Pakket Thuis (MPT), dan kunt u ervoor kiezen om zorgproducten bij verschillende aanbieders af te nemen. U kiest dan zelf welke zorg u van een zorgaanbieder afneemt en welke zorg uw mantelzorger op zich neemt

Activiteiten

Onze collega’s van Welzijn staan voor onze bewoners klaar om de leukste activiteiten te organiseren. Van schilderen tot samen koken, geheugentraining, het verzorgen van optredens, maar ook de lunch of het diner tijdens de feestdagen. Er wordt door onze bewoners volop genoten van deze activiteiten. Ook hier zorgt de verscheidenheid van onze bewoners voor een gezellige mix.

We zijn er trots op dat we elke dag een beroep kunnen doen op onze trouwe vrijwilligers die ons helpen om de vele activiteiten mogelijk te maken.

Wij geloven dat een levendige gemeenschap belangrijk is voor het welzijn van mensen: in de wijk, onder bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers.

Voor een optimaal welzijn van onze bewoners, betrekken we de wijk zoveel mogelijk bij onze activiteiten. Ook zij zijn van harte welkom om mee te doen met de activiteiten. Op die manier plaatsen we Zuylenstede in het hart van de wijk. Samen kunnen we het nu eenmaal beter, samen is het gezelliger en samen bereiken we meer.

Faciliteiten en voorzieningen

Met veel faciliteiten onder één dak lijkt Zuylenstede soms een klein dorp waar veel mensen elkaar kennen en herkennen. In het hoofdgebouw vindt u onder andere een kapper, bibliotheek, een winkel voor de dagelijkse boodschappen, restaurant ‘Het Goede van Zuylenstede’ en diverse activiteitenruimtes.

Restaurant

Kapper

Nabij openbaar vervoer

Winkels op loopafstand

Bibliotheek

Winkel op locatie

Tuin en park

Zorg, welzijn en wonen bij Zuylenstede

Voor onze verschillende woonvormen en ons zorgaanbod heeft u een indicatie van het CIZ nodig. Dit is niet van toepassing wanneer u zelfstandig in één van de huurappartementen woont.

Heeft u vragen, bent u op zoek naar meer informatie of wilt u een rondleiding inplannen? Neem dan contact op met onze collega van het adviescentrum.

 Jolanda Vergouw
 06 10 62 27 57 (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag)
 zorgbemiddeling@vechtenijssel.nl

Jolanda kan u ook helpen bij het aanvragen van een (aanvullende) indicatie bij het CIZ.Bezoekadres Zuylenstede

Perudreef 8, 3563 VA Utrecht


Top