Welkom bij Lieven de Key

In de gezellige Utrechtse wijk Zuilen, in gebouw ‘De Bouwemeester’ van woningcorporatie Woonin, is Lieven de Key gevestigd. We bieden zorg aan 52 ouderen met dementie, die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Dit noemen wij Gekoesterd Wonen.

Leven in het moment. Een waardevol moment.

Gekoesterd Wonen betekent streven naar het creëren van waardevolle momenten. Dat is het uitgangspunt voor de zorg aan onze bewoners. Wij bewegen mee in het ritme en de belevingswereld van de bewoners. We kijken hierbij naar de bewoners en wat voor hem of haar belangrijk is. We zoeken aansluiting en verbinding en leggen niet ons tempo en onze realiteit op.

Het levensverhaal van onze bewoners is hierbij één van de belangrijkste dingen. Dit betekent dat we onze bewoners op een positieve en liefdevolle manier stimuleren. We bieden persoonlijke zorg afgestemd op de hulpvraag van de bewoner. Familie en mantelzorgers spelen hierbij een belangrijke rol. Zij kennen de bewoner en helpen ons in het vinden van de juiste persoonsgerichte zorg.

Ik geloof

Ik geloof
dat ik geen groter geschenk
kan ontvangen
dan door de ander
te worden gezien,
te worden gehoord,
te worden begrepen
en aangeraakt.
 
Het grootste geschenk
dat ik kan geven is
de ander te zien,
te horen, te begrijpen, aan te raken.
Wanneer dat gebeurt
voel ik
dat er contact is gelegd.

 Virginia Satir

Beleving en behoeften

Lieven de Key is ingericht op basis van wat we weten over de beleving en behoeften van mensen met dementie. In kleinschalige woongroepen van 7 tot 10 bewoners is er ruimte voor persoonlijke en deskundige zorg in een huiselijke sfeer.

Er is veel natuurlijk licht. Onze bewoners kunnen op die manier de natuur zowel binnen als buiten ervaren. Enerzijds door de grote raampartijen, maar ook in onze heerlijke beschutte binnentuin.

Prikkelen van de zintuigen

Foto's van Utrecht roepen herinneringen op.

Beschutte binnentuin

Genieten van de natuur in de beschutte binnentuin.


Hoe woont u bij ons?

Er zijn in totaal 52 kamers verdeeld over 2 woonlagen.

De 4 huiskamers op de begane vloer zijn ruimtelijk en open ingericht. Op de tweede etage is een kleinschalige woonvorm met 2 huiskamers waar goed gekeken wordt naar de behoefte van de bewoner.

De huiskamers zijn sfeervol en hebben een volledig ingerichte keuken. Dit is de plek waar wordt geleefd. U kunt er tv kijken, een spelletje spelen of een andere vorm van ontspanning zoeken. Er wordt dagelijks gekookt en per huiskamer wordt er samen gegeten.

U bent daarnaast vrij om de rust van uw eigen kamer op te zoeken. Onze medewerkers en andere bewoners respecteren uw privacy wanneer u zich even niet onder de andere bewoners wilt begeven.

De inrichting van uw zit-slaapkamer is functioneel met een eigen douche en toilet. Er staat een verpleeghuisbed. U kunt uw kamer verder zelf inrichten met kleine meubels en bijvoorbeeld schilderijen en foto's die u dierbaar zijn en waar u mooie herinneringen aan heeft. Zo creëert u het gevoel van thuis. 


Jong en oud dicht bij elkaar

Naast onze locatie is een kinderdagverblijf gevestigd dat gebruik maakt van een deel van de binnentuin. Er is regelmatig gezellig contact tussen onze bewoners en de peuters. Daar genieten ze beiden van!

Lieven de Key is onderdeel van het gebouw ‘De Bouwemeester’ waar naast onze bewoners ook reguliere huurders van woningcorporatie Woonin een appartement huren. Zo zijn we in Zuilen echt onderdeel van de wijk.

Activiteiten

Onze collega’s van Welzijn organiseren activiteiten die aansluiten bij de levensloop en beleving van de bewoner. Zowel individueel, als in groepsverband. Hierin spelen vrijwilligers een belangrijke rol.

Onze vrijwilligers zijn mensen van jong tot oud die met veel liefde en plezier ondersteunen bij het koken, activiteiten van Welzijn, maar ook één op één aandacht geven aan de bewoner. Dit zorgt ervoor dat de bewoners een hechte band met onze vrijwilligers hebben. 

Faciliteiten

Tuin

Winkels op loopafstand

Nabij openbaar vervoer

Zorg, welzijn en wonen bij Lieven de Key

Om in aanmerking te komen voor Gekoesterd Wonen heeft u een indicatie van het CIZ nodig. Meer daarover leest u hier.

Heeft u vragen, bent u op zoek naar meer informatie of wilt u een rondleiding inplannen? Neem dan contact op met onze collega van het adviescentrum.

 Jessica Blom
 06 81 97 44 33 (maandag, woensdagochtend tot 12:30 uur en donderdag)
 zorgbemiddeling@vechtenijssel.nl

Jessica kan u ook helpen bij het aanvragen van een (aanvullende) indicatie bij het CIZ.Bezoekadres Lieven de Key

Lieven de Keylaan 4, 3555 VZ Utrecht


Top