Dagbegeleiding

Samen beter de dag doorbrengen

Ook wanneer u een dagje ouder wordt, is het fijn om nog lekker actief bezig te zijn. Samen leuke dingen doen en gezellig met elkaar activiteiten ondernemen, doet ieder mens goed!

Heeft u ten gevolge van geheugenproblemen, psychische en/of lichamelijke beperkingen, structuur en ondersteuning nodig, dan is dagbegeleiding wellicht ook iets voor u. Deelname aan dagbegeleiding helpt voorkomen dat u in een sociaal isolement raakt en daarnaast kan het de taak van uw mantelzorger verlichten.

Ook als u wacht op verhuizing naar een woonzorgcentrum of verpleeghuis, kan deelname aan de dagbegeleiding helpen om die periode op een goede manier te overbruggen.

Dagbegeleiding is mogelijk op onze locatie Ewoud in IJsselstein (De Meikers) en Transwijk in Utrecht (Het Binnenhofje).

Er is een vertrouwd dagritme met vaste tijden voor koffie en thee, activiteiten en momenten van rust.

Op iedere locatie staat een team professionele welzijnsmedewerkers en vrijwilligers klaar om van iedere dag een mooie dag te maken. In overleg met u en eventueel uw mantelzorger stellen wij haalbare doelen op. Het behoud en versterken van uw zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen staan hierin centraal. 

De Meikers

  Ewoud - IJsselstein

‘De Meikers’ bevindt zich in gebouw Ewoud Staete aan de achterzijde van ons woonzorgcentrum Ewoud.  

We bieden sociale contacten en gezelligheid in een veilige omgeving onder het genot van een kop koffie of thee. Daarnaast houden wij onze bezig met geheugentraining, zorgen we voor beweging en organiseren we diverse activiteiten. 

Samen met u zoeken we naar een activiteit die bij u past.

Tussen de middag is het mogelijk om een broodmaaltijd met soep en een nagerecht te eten. Hiervoor vragen wij een kleine bijdrage. De soep wordt door de aanwezige deelnemers zelf gemaakt.

  • ‘De Meikers’ is het gehele jaar geopend van maandag t/m vrijdag met uitzondering van officiële feestdagen
  • Een volledige dag bij ‘De Meikers’ is van 9.30 - 15.30 uur
  • Er is ruimte voor 14 personen per dag

Een indicatie aanvragen

Om gebruik te kunnen maken van ‘De Meikers’ heeft u een indicatie nodig. U kunt hiervoor contact opnemen met het Sociaal Team IJsselstein. Zij kunnen u ook informeren over de mogelijkheden van het vervoer.

Contactgegevens Sociaal Team IJsselstein

Overtoom 1
3401 BK  IJsselstein
  030 - 765 00 26
  sociaalteam@ijsselstein.nl

Contactgegevens De Meikers

Jan v.d. Heydenweg 234e
3401 RH IJsselstein
  030 - 686 94 88
  meikers@vechtenijssel.nl

Het Binnenhofje

  Transwijk - Utrecht

‘Het Binnenhofje’ is te vinden in ons woonzorgcentrum Parc Transwijk (Hof van Transwijk) en is bedoeld voor onze bewoners, maar ook voor 55-plussers uit de wijk Transwijk.

We bieden een vertrouwde plek waar u komt voor de gezelligheid en een kopje koffie/thee, maar u kunt ook een wandeling maken in onze tuin, naar de dierenweide of in de buurt. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten zoals bingo, bloemschikken, samen koken en bakken, spelletjes spelen en genieten van het mooie weer op ons zonnige terras. Dit kan een individuele of groepsactiviteit zijn. We kijken samen naar wat u leuk vindt.

Tussen de middag zorgen we voor een broodmaaltijd met soep tussen de middag. Daarnaast koken en eten we 2x per maand gezellig een avondmaaltijd (tegen een kleine vergoeding).

  • ‘Het Binnenhofje’ is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.30 tot 16.00 uur
  • In het weekend en op feestdagen zijn we gesloten
  • Op de dagen dat we samen koken en eten (avondmaaltijd) zijn we geopend van 10.30 tot 18.30 uur
  • Het is mogelijk om ook alleen een dagdeel aanwezig te zijn
  • Er is ruimte voor 10 personen per dagdeel. De groep is bewust niet te groot, zodat er voldoende aandacht is voor iedereen!

Om gebruik te kunnen maken van ‘Het Binnenhofje’ heeft u een indicatie nodig. Het buurtteam Kanaleneiland kan u helpen bij het aanvragen van deze indicatie. In onze brochure kunt u hierover meer lezen.


Contactgegevens Het Binnenhofje

Hof van Transwijk 16
3526 XB Utrecht
06 - 48 40 81 08
tw.dagbegeleiding@vechtenijssel.nl

Kosten

Via het CAK wordt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage vastgesteld. Voor meer informatie kunt u terecht op deze website: www.hetcak.nl

Bij ‘De Meikers’ kunt u, tegen betaling, ook zonder indicatie deelnemen.

Voor meer informatie over de kosten kunt u contact opnemen met onze medewerkers.


Vindt u het prettig om hulp en ondersteuning te krijgen bij het vasthouden aan een vertrouwd dagritme? Vindt u het leuk om gezamenlijk activiteiten te doen? Bent u op zoek naar gezelligheid en aanspraak, maar ook momenten van rust? Dan bent u bij ons van harte welkom!

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. De contactgegevens vindt u hierboven.

Wilt u weten wat De Meikers en Het Binnenhofje voor u kunnen betekenen? Een gedetailleerd overzicht vindt u in de brochure hieronder.Top