Welkom bij Transwijk

U vindt onze locatie Transwijk in woongebouw Parc Transwijk van woningcorporatie Bo-Ex. In het gebouw heeft Vecht en IJssel 75 appartementen voor Verzorgd Wonen waar onze bewoners zoveel mogelijk zelfstandig wonen, maar wel de noodzakelijke zorg en ondersteuning ontvangen. De appartementen van Vecht en IJssel zijn 'gespikkeld' over het gebouw verdeeld tussen de huurappartementen van Bo-ex.

Op de begane grond is een huiskamer waar bewoners, die meer structuur en begeleiding nodig hebben, samen een kop koffie kunnen drinken, de krant kunnen lezen, een activiteit kunnen doen of gezellig samen lunchen. Onze collega’s van Welzijn en vrijwilligers zorgen voor de nodige begeleiding.

Daarnaast bent u natuurlijk van harte welkom in ons restaurant voor een kopje koffie, een gezellige lunch of om deel te nemen aan de vele activiteiten.

Voor ouderen met een psychiatrische zorgvraag bieden we met Beschermd Wonen een veilig thuis waar naast structuur, ook eigen regie en zelfstandigheid belangrijk zijn.

In het moderne woongebouw aan de rand van de Utrechtse wijk Kanaleneiland kunnen we gericht inspelen op de zorgvraag van onze bewoners en kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen. Er is een gezellige mix van bewoners en is er veel aandacht voor de sociale interactie.

Het sociale aspect en de verbinding met elkaar vinden we erg belangrijk. Naast de vele activiteiten die door onze collega’s van Welzijn worden georganiseerd, is er ook de mogelijkheid voor dagbegeleiding bij ‘Het Binnenhofje’. 

De entree


De achterzijde met visvijver

Verzorgd Wonen

De zorgappartementen van Vecht en IJssel bevinden zich verspreid over de twee gebouwen van Parc Transwijk.

Hier bieden we zorg aan mensen met lichamelijke klachten (somatiek) of mentale uitdagingen.

  • Bent u, of uw naaste, niet meer in staat om zelfstandig te wonen en heeft u 24 uur per dag de nabijheid van zorg en ondersteuning nodig?
  • Vindt u het prettig om op een locatie te wonen waarbij voorzieningen zeer dichtbij zijn?
  • Bent u op zoek naar de ondersteuning in de vorm van verzorgde maaltijden en gezellige sociale contacten?

Dan is Verzorgd Wonen een passende oplossing.

U kunt hierbij zoveel als mogelijk het leven leiden zoals u dat gewend bent. Als bewoner regelt u zoveel mogelijk de dingen zelf. U houdt zelf de eigen regie. We kijken samen met u, uw naasten en/of mantelzorger, naar wat er nog wel kan en waar de hulp en ondersteuning van naasten of de zorg nodig is. Daarnaast kunt u gebruik maken van de voorzieningen en diensten die Transwijk biedt.

Er zijn 75 appartementen voor Verzorgd Wonen.

De moderne lichte appartementen in Transwijk zijn van alle gemakken voorzien zoals een volwaardige open keuken met inductieplaat, koelkast en afzuigkap. Er is een badkamer met toilet en douche en in de hal is er een tweede toilet.

In de slaapkamer staat een verpleeghuisbed. Daarnaast zorgen wij voor gordijnen en vloerbedekking. U kunt uw kamer verder zelf inrichten met kleine meubels en vertrouwde spulletjes zoals schilderijen en foto's die u dierbaar zijn en waar u mooie herinneringen aan heeft. 

Zo creëert u het gevoel van thuis.

Zorg Thuis

Wanneer u zelfstandig woont in één van de huurappartementen van Bo-Ex, kan er een zorgbehoefte ontstaan. Denk hierbij aan lichamelijke en/of mentale klachten waarbij u op vastgestelde tijden zorg nodig heeft in de thuissituatie. We noemen dit wijkverpleging op onze eigen locatie.

Het kan gaan om tijdelijke zorg (revalidatie) of om permanente zorg. De wijkverpleegkundige stimuleert zelfredzaamheid en vervult tevens een signalerende rol.

Langer Thuis

Woont u zelfstandig in één van de huurappartementen van Bo-Ex en ontstaat er een zorgbehoefte waarbij u 24 uur per dag zorg en ondersteuning nodig heeft. Ook dan staat wij voor u klaar. U ervaart lichamelijke en/of mentale klachten, maar u wilt en kan zelfstandig blijven wonen. U kunt dan gebruik maken van Langer Thuis waarbij u kunt kiezen uit twee varianten: Volledig Pakket Thuis of Modulair Pakket Thuis. 

Afhankelijk van uw indicatie wordt een pakket samengesteld en ontvangt u alleen die vormen van zorg die nodig zijn.

  • In het geval van een Volledig Pakket Thuis (VPT) neemt u alle diensten en zorg af bij Vecht en IJssel
  • Kiest u voor het Modulair Pakket Thuis (MPT), dan kunt u ervoor kiezen om zorgproducten bij verschillende aanbieders af te nemen. U kiest dan zelf welke zorg u van een zorgaanbieder afneemt en welke zorg uw mantelzorger op zich neemt

Beschermd Wonen

Voor ouderen met een psychiatrische zorgvraag die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen, bieden we de woonvorm Beschermd Wonen.

Onze 36 bewoners zijn verdeeld over 6 woongroepen. In deze woongroepen creëren onze collega’s samen met mantelzorgers en vrijwilligers een huishouden die voor onze bewoners zo ‘normaal’ mogelijk is. Er zijn vaste en herkenbare momenten die structuur en houvast bieden. 


Hoe woont u bij ons?

Er zijn in totaal 36 individuele kamers verdeeld over 3 woonlagen.

Per verdieping is er een huiskamer en een volledig ingerichte keuken. Dit is de plek waar wordt geleefd. Er wordt dagelijks gekookt en per huiskamer wordt er samen gegeten. In de huiskamer kunt u tv kijken, een spelletje spelen of een andere vorm van ontspannen zoeken. 

U bent vrij om de rust van uw eigen kamer op te zoeken, maar ook om bijvoorbeeld buiten een wandeling te maken, een boodschap te doen en om bezoek te ontvangen.

U kiest zelf voor deze woonvorm waarbij u eigen regie en zelfstandigheid behoudt en u daarnaast veiligheid en structuur wordt geboden.  

Activiteiten

De activiteiten op Transwijk worden niet alleen voor onze bewoners georganiseerd. We zien ook dat veel zelfstandige huurders van Bo-Ex en wijkbewoners zich aanmelden. We nodigen de wijkbewoners dan ook actief uit om mee te doen.

Dit draagt niet alleen bij aan de gezelligheid, maar heeft daarnaast ook een belangrijk doel. Door het hart van de wijk te zijn, kunnen we ouderen bereiken, mensen samenbrengen en de toenemende eenzaamheid onder ouderen verminderen. Samen kunnen we nu eenmaal meer bereiken om de dag van ouderen mooier te maken. 

Lees meer over de rol van onze locatie Transwijk.Faciliteiten en voorzieningen

In Parc Transwijk is een restaurant, een winkeltje, een kapsalon, pedicure en een schoonheidsspecialiste. Bij mooi weer kunt u genieten van het grote terras en de grote tuin aan het water.

Op loopafstand bevindt zich winkelcentrum Nova, iets verder is winkelcentrum Kanaleneiland gelegen. 

Ons woonzorgcentrum is gelegen aan de rand van het uitgestrekte park Transwijk met veel groen, waterpartijen en stadsboerderij de Eilandsteede.

Wilt u iets verder weg met het openbaar vervoer? De bus- en tramhaltes zijn op loopafstand.

Restaurant

Winkel op locatie

Kapper

Pedicure

Kerkdiensten

Tuin en park

Stadsboerderij

Winkels op loopafstand

Nabij openbaar vervoer


Zorg, welzijn en wonen bij Transwijk

Voor onze verschillende woonvormen en ons zorgaanbod heeft u een indicatie van het CIZ nodig. Dit is niet van toepassing wanneer u zelfstandig in één van de huurappartementen woont.

Heeft u vragen, bent u op zoek naar meer informatie of wilt u een rondleiding inplannen? Neem dan contact op met de collega's van ons adviescentrum.

Beschermd Wonen
 Jessica Blom
 06 81 97 44 33 (maandag, woensdagochtend tot 12:30 uur en donderdag)
 zorgbemiddeling@vechtenijssel.nl

Verzorgd Wonen
 Cindy Jansen
 06 44 53 48 33 (maandag, dinsdagochtend tot 12:30 uur, donderdag en vrijdag)
 zorgbemiddeling@vechtenijssel.nl

Zij kunnen u ook helpen bij het aanvragen van een (aanvullende) indicatie bij het CIZ.Bezoekadres Transwijk

Hof van Transwijk 16, 3526 XB Utrecht


Top