Welkom bij Ewoud

Ewoud is een bekende en vertrouwde naam in IJsselstein en heeft een eeuwenoude historie. Ons woonzorgcentrum is gelegen in een groene omgeving op loopafstand van het historische centrum van deze charmante baroniestad.

Op het terrein met verschillende gebouwen wonen 269 mensen in een zorgappartement of servicewoning.

U kunt bij ons terecht voor Verzorgd Wonen wanneer u een lichamelijke en/of mentale zorgbehoefte heeft. Daarnaast bieden we met Gekoesterd Wonen een veilig en warm thuis aan 18 ouderen met dementie.

Heeft u geen zorg nodig, maar vindt u het prettig om zelfstandig te wonen met voorzieningen op loopafstand? Dan zijn onze servicewoningen wellicht iets voor u. Uw woont dan in een aanleunwoning op het terrein van Ewoud met alle voorzieningen dichtbij. Mocht in de toekomst toch een zorgbehoefte ontstaan, dan kunt u altijd een beroep doen op Zorg Thuis of Langer Thuis.

Woont u in IJsselstein en heeft u meer behoefte aan structuur gedurende de dag, dan biedt de dagbegeleiding van De Meikers houvast en gezelligheid.

Veilig wonen met een dorps karakter

Wonen in Ewoud betekent kiezen voor een veilige leefomgeving met een dorps karakter. We zijn een kleinschalig, maar veelzijdig woonzorgcentrum met 79 zorg-appartementen. Daarnaast zijn er 190 servicewoningen op het terrein van Ewoud.

In een servicewoning leidt u een zo zelfstandig mogelijk leven. Tegelijkertijd kunt u een beroep doen op extra mogelijkheden voor zorg en andere diensten - van huishoudelijke hulp, persoonlijke begeleiding en verzorging en verpleging tot het restaurant en de winkel.

Daarnaast bevinden zich op ons terrein 24 luxe huurappartementen (aan de zijde van de Paardenlaan). Daaronder vindt u een apotheek, huisartsenpraktijk en een paramedisch centrum.

Ewoud is door het aanbod van woningen en voorzieningen op ons eigen terrein een gezellig en compleet woonzorgcentrum. Onze collega’s van Welzijn en vrijwilligers organiseren veel creatieve, muzikale of culturele activiteiten en er is veel aandacht voor sociale contacten die door de combinatie van de verschillende zorg- en woonvormen nog eens worden versterkt.

Veel activiteiten en ook het restaurant zijn beschikbaar voor ouderen uit de wijk. Op die manier zorgen we voor verbinding met de wijk en haar bewoners en kunnen ouderen samen een mooie en gezellige dag beleven.

Gekoesterd Wonen

In het hoofdgebouw van Ewoud bieden we met Gekoesterd Wonen zorg en ondersteuning aan ouderen met dementie.

Er zijn twee huiskamers voor ieder 9 bewoners. Onze bewoners kunnen zich vrij bewegen en ergens gaan zitten waar zij zich op dat moment prettig voelen.

We proberen zoveel mogelijk de huiselijke sfeer te creëren. In combinatie met vaste en herkenbare momenten zoals het ontbijt, lunch en diner, geeft dit houvast en structuur. Vaak wordt er per huiskamer samen gegeten. Daarnaast vieren we samen de feestdagen, maar wordt er ook aandacht geschonken aan de veranderende jaargetijden.


Hoe woont u bij ons?

De twee woongroepen hebben ieder een sfeervolle huiskamer en een kleine keuken. Dit is de plek waar wordt geleefd. Daarbij zijn familie en vrienden ook van harte welkom, evenals bij activiteiten, festiviteiten en op feestdagen.

Net als thuis wordt ook hier het huishouden gedaan. In de huiskamer kunt u tv kijken, een spelletje spelen of een andere vorm van ontspannen zoeken. U bent vrij om ook de rust van uw eigen kamer op te zoeken.

Elke bewoner heeft een zit-slaapkamer met een eigen douche en toilet. Er staat een verpleeghuisbed. Daarnaast zorgen wij voor een kledingkast, gordijnen, vloerbedekking en platgoed voor de bewoners. U kunt uw kamer verder zelf inrichten met kleine meubels en vertrouwde spulletjes zoals schilderijen en foto's die u dierbaar zijn en waar u mooie herinneringen aan heeft. Zo creëert u het gevoel van thuis. 

Verzorgd Wonen

De zorgappartementen van Vecht en IJssel bevinden zich in op het terrein van Ewoud. Hier bieden we zorg aan mensen met lichamelijke klachten (somatiek) of mentale uitdagingen.

  • Bent u, of uw naaste, niet meer in staat om zelfstandig te wonen en heeft u 24 uur per dag de nabijheid van zorg en ondersteuning nodig?
  • Vindt u het prettig om op een locatie te wonen waarbij voorzieningen zeer dichtbij zijn?
  • Bent u op zoek naar de ondersteuning in de vorm van verzorgde maaltijden en gezellige sociale contacten?

Dan is Verzorgd Wonen een passende oplossing.

U kunt hierbij zoveel als mogelijk het leven leiden zoals u dat gewend bent. Als bewoner regelt u zoveel mogelijk de dingen zelf. U houdt zelf de eigen regie. We kijken samen met u, uw naasten en/of mantelzorger, naar wat er nog wel kan en waar de hulp en ondersteuning van naasten of de zorg nodig is.

U kunt daarnaast gebruik maken van de voorzieningen en diensten die Ewoud biedt.

Er zijn in totaal 62 appartementen voor Verzorgd Wonen. Deze bevinden zich op de eerste t/m de vierde verdieping.

Alle appartementen zijn uitgerust met een eigen badkamer met douche en toilet. Daarnaast is er een keuken in de woning aanwezig. In de slaapkamer staat een eenpersoons hoog-laagbed voor cliënt met zorgbehoefte. Om van uw appartement uw nieuwe thuis te maken kunt u deze verder inrichten met eigen meubels die voor u vertrouwd zijn.

Zelfstandig wonen in een servicewoning (aanleunwoning)

Wanneer u in een servicewoning verblijft kunt u gebruik maken van de aanwezige voorzieningen op locatie, maar is ook het historische centrum van IJsselstein op loopafstand. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om de prachtige omgeving en de nabij gelegen stad Utrecht te verkennen.

De 190 servicewoningen (variërend van 64 tot 121 m2) beschikken over een ruime woonkamer, een aparte slaapkamer met (zorggeschikte) badkamer, open keuken en berging.

De woningen op de begane grond hebben een eigen terras. Woont u op de hoger gelegen verdiepingen, dan zijn de woningen uitgerust met een balkon. U kunt natuurlijk ten alle tijden gebruik maken van het terras van Ewoud.

De woningen bevinden zich op het terrein van Ewoud in het gebouw Ewoud Staete en de Marijke Meuhof. De grotere woningen bevinden zich aan de Jan van der Heydenweg (nieuwbouw zijde Paardenlaan).

Meer informatie over de woningen, de plattegronden en de bijbehorende kosten is te lezen in onderstaande brochures.

Zorg Thuis

Wanneer u zelfstandig woont in één van onze servicewoningen, kan er een zorgbehoefte ontstaan. Denk hierbij aan lichamelijke en/of mentale klachten waarbij u op vastgestelde tijden zorg nodig heeft in de thuissituatie. We noemen dit wijkverpleging op onze eigen locatie.

Het kan gaan om tijdelijke zorg (revalidatie) of om permanente zorg. De wijkverpleegkundige stimuleert zelfredzaamheid en vervult tevens een signalerende rol.

Langer Thuis

Wanneer u zelfstandig in één van onze servicewoningen woont, kan het zijn dat er een zorgbehoefte ontstaat waarbij u 24 uur per dag zorg en ondersteuning nodig heeft. U ervaart lichamelijke en/of mentale klachten, maar u wilt en kan zelfstandig blijven wonen. Ook dan staan wij voor u klaar. U kunt dan gebruik maken van Langer Thuis waarbij u kunt kiezen uit twee varianten: Volledig Pakket Thuis of Modulair Pakket Thuis.  

Afhankelijk van uw indicatie wordt een pakket samengesteld en ontvangt u alleen die vormen van zorg die nodig zijn. 

  • In het geval van een Volledig Pakket Thuis (VPT) neemt u alle diensten en zorg af bij Vecht en IJssel
  • Kiest u voor het Modulair Pakket Thuis (MPT), dan kunt u ervoor kiezen om zorgproducten bij verschillende aanbieders af te nemen. U kiest dan zelf welke zorg u van een zorgaanbieder afneemt en welke zorg uw mantelzorger op zich neemt

Activiteiten

Onze collega’s van Welzijn en de vele vrijwilligers staan dagelijks voor onze bewoners klaar. Er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd waarbij we streven naar variatie. U kunt hierbij denken aan entertainment, ontspanning, interactie, creativiteit, cultuur, spel en beweging.

De activiteiten zorgen niet alleen voor veel gezelligheid. Het draagt ook bij aan de verbinding tussen de verschillende bewoners en vermindert de kans op vereenzaming. Er ontstaan vriendschappen, het draagt bij aan de zelfredzaamheid en biedt reuring. 

Faciliteiten en voorzieningen

In het hoofdgebouw vindt u naast een sfeervol restaurant, een winkel voor de dagelijkse boodschappen, een bibliotheek en verschillende activiteitenruimtes, ook een dames- en herenkapsalon en een pedicure.

Tussen de verschillende gebouwen kunt u heerlijk wandelen in de tussenliggende tuinen met verschillende waterpartijen. Het grote terras dat zich bij het restaurant bevindt, is ideaal om van het zonnige weer te genieten. Bent u een dierenliefhebber? De dierenweide van Ewoud is een begrip in de stad en leuk voor jong en oud.

Het historische centrum van IJsselstein bevindt zich op zo’n 10 minuten loopafstand (1.3 km). Wilt u gebruik maken van het openbaar vervoer? De bushalte is vlakbij. 

Restaurant

Winkel op locatie

Kapper

Bibliotheek

Tuin en park

Winkels op loopafstand

Nabij openbaar vervoer

Zorg, welzijn en wonen bij Ewoud

Voor onze verschillende woonvormen en ons zorgaanbod heeft u een indicatie van het CIZ nodig. Dit is niet van toepassing wanneer u zelfstandig in één van de huurappartementen woont.

Heeft u vragen, bent u op zoek naar meer informatie of wilt u een rondleiding inplannen? Neem dan contact op met onze collega van het adviescentrum.

 Cindy Jansen
 06 44 53 48 33 (maandag, dinsdagochtend tot 12:30 uur, donderdag en vrijdag)
 zorgbemiddeling@vechtenijssel.nl


Cindy kan u ook helpen bij het aanvragen van een (aanvullende) indicatie bij het CIZ.Bezoekadres Ewoud

Jan v.d. Heydenweg 2, 3401 RH IJsselstein


Top