Kosten en eigen bijdrage

Het zoeken naar een nieuw thuis voor uzelf, uw partner, vader, moeder of ander familielid kan lastig zijn. Wij willen u daarom helpen door vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven.

Voor onze woonzorgcentra en verpleeghuizen heeft u een zorgindicatie van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) nodig. U kunt bij ons terecht vanaf een zorgzwaartepakket (zzp) 4. Hierbij dient ook rekening te worden gehouden met een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden (inclusie- en exclusiecriteria) verschillen per zorgaanbod.

Wanneer u de indicatie voor de Wlz heeft, dan wordt het grootste gedeelte van de zorg betaald uit de Wlz. Daarnaast betaalt u zelf nog een eigen bijdrage. Vanaf het moment dat u zorg ontvangt vanuit de Wlz-indicatie zal ook de eigen bijdrage betaald moeten worden. Dit kan ook al van toepassing zijn wanneer u bij ons zelfstandig in één van de in- of aanleunwoningen woont, maar wel zorg vanuit Zorg Thuis of Langer Thuis ontvangt.

De hoogte van de eigen bijdrage is inkomensafhankelijk en wordt bepaald door het Centraal Administratiekantoor Bijzondere Zorgkosten (CAK). Dit is wettelijk vastgelegd. Meer informatie kunt u vinden op www.cak.nl. Hier kunt u ook een proefberekening maken van uw eigen bijdrage.

Houdt u naast de zorgkosten rekening met woonkosten. Wanneer u bij ons komt wonen (intramuraal of zelfstandig) dan zijn de kosten voor eigen rekening. Het uiteindelijke bedrag van de woonkosten hangt af van het woonzorgcentrum of verpleeghuis, maar ook de grootte en ligging van het huurappartement.

Meer informatie over de woonkosten wanneer u zelfstandig bij ons komt wonen, vindt u in de brochures op deze pagina.

Heeft u een vraag of wilt u contact opnemen?

Heeft u vragen over de tarieven of wilt u meer informatie, neem dan contact op met ons adviescentrum. 

  030 – 3033 500 (maandag t/m vrijdag: 9.00 – 16.30 uur)
  zorgbemiddeling@vechtenijssel.nl

Top