Zorg Thuis

Zelfstandig wonen met geplande ondersteuning

Waar en hoe mensen ook wonen en leven, er kan een moment komen dat ondersteuning wenselijk of noodzakelijk is. Bijvoorbeeld in uw verzorging of bij dagelijkse activiteiten. Uw wijkverpleegkundige kan u daarbij helpen. Dit kan gedurende een langere periode, maar ook gedurende korte tijd (bijvoorbeeld na een operatie of tijdens revalidatie) zijn. Belangrijk is dat u door deze ondersteuning langer zelfstandig kunt blijven wonen in één van onze servicewoningen waarbij u gebruik kunt maken van de aanwezige voorzieningen en activiteiten op de locatie.

Zorg Thuis van Vecht en IJssel is een relatief kleine thuiszorgorganisatie en dat heeft zo z’n voordelen. We zijn snel bereikbaar en onze wijkverpleegkundigen zijn al snel bekende gezichten voor u. We denken met u mee en stemmen de zorg en ondersteuning zoveel mogelijk af op uw individuele behoefte. Daarbij is het belangrijk om te zien wat u allemaal zelf nog kunt, zodat u zo lang mogelijk uw zelfstandigheid behoudt.

Wat kunnen we voor u betekenen?

  • Verpleegkundige ondersteuning waaronder wondverzorging en injecties of begeleiding bij het zelf leren injecteren
  • Persoonlijke verzorging  zoals ondersteuning bij het douchen, aankleden, het aan- en uittrekken van steunkousen, scheren, medicijnen innemen, ogen druppelen, of naar het toilet gaan
  • Dagbegeleiding: Tijdens één of meerdere dagdelen per week bieden we structuur en ondersteuning in groepsverband onder begeleiding van professionele welzijnsmedewerkers en vrijwilligers. Ondersteuning in de vorm van dagbegeleiding wordt aangeboden op onze locaties Ewoud en Transwijk.
  • Individuele begeleiding: Ondersteuning bij praktische zaken zoals het helpen plannen van activiteiten, het regelen van dagelijkse zaken, het nemen van besluiten en het structureren van de dag

Wij bieden Zorg Thuis (wijkverpleging) aan wanneer u zelfstandig in één van de servicewoningen op onze locatie Ewoud, Transwijk of Zuylenstede woont.

Gemeente & postcodegebied
IJsselstein - 3401
Utrecht - 3526
Utrecht - 3555
Utrecht - 3563

Een gedetailleerd overzicht van het aanbod voor Zorg Thuis kunt u vinden in onderstaande brochure.

Indicatie

Om in aanmerking te komen voor wijkverpleging heeft u een indicatie nodig, die wordt afgegeven door een wijkverpleegkundige.

Wijkverpleging valt onder uw basisverzekering binnen de Zorgverzekeringswet (Zvw). U betaalt daarom geen eigen bijdrage en ook geen eigen risico. [RH1]

Wilt u meer informatie over Zorg Thuis van Vecht en IJssel of heeft u vragen? Neem dan contact op met de collega's van ons adviescentrum.

Op de pagina's van EwoudTranswijk en Zuylenstede vindt u de directe contactgegevens. 

Zij kunnen u ook helpen bij het maken van een afspraak met één van onze wijkverpleegkundigen.


Top