Verzorgd Wonen

Voor ouderen met lichamelijke klachten of mentale uitdagingen

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

Zo lang mogelijk uw zelfstandigheid behouden. Dat wil iedereen! Het kan echter zo zijn dat u of uw naaste te maken krijgt met lichamelijke (somatische) klachten of mentale uitdagingen waarbij veilig zelfstandig thuis wonen niet meer mogelijk is. Wonen op één van onze locaties met 24-uur zorg en ondersteuning nabij kan dan een oplossing zijn.

Als bewoner van Verzorgd Wonen kunt u zoveel mogelijk uw leven leiden zoals u dat gewend was. U woont echter niet meer in het huis wat u jaren uw thuis hebt genoemd. U woont in één van de zorgappartementen op onze locaties. Wij willen er samen met u en uw naasten er zoveel mogelijk voor zorgen dat u uw leven kan blijven leven zoals u dat gewend bent.

Uw nieuwe thuis biedt diverse voorzieningen waar u gebruik van kunt maken. Denk aan een restaurant waar u gezellig met andere bewoners een kopje koffie kunt drinken, een winkeltje voor de kleine boodschappen, een kapper, maar ook activiteiten die door onze welzijnsmedewerkers en vrijwilligers worden georganiseerd.

Verzorgd Wonen biedt u ondersteuning in de vorm van verzorgde maaltijden, sociale contacten en activiteiten. Als bewoner regelt u zoveel mogelijk de dingen zelf. U houdt zelf de eigen regie. We kijken samen met u, uw naasten en/of mantelzorger, naar wat er nog wel kan en waar de hulp en ondersteuning van naasten of de zorg nodig is.

Hoe woont u bij ons?

Er zijn verschillende zorgappartementen die variëren in grootte en indeling per locatie. Van appartementen voor 1 persoon tot appartementen voor echtparen.

De inrichting van uw zorgappartement is functioneel met een keukenblok, douche en toilet. Voor de bewoner die zorg nodig heeft, staat er een verpleeghuisbed. Verder kunt u uw appartement inrichten met kleine meubelen zoals u dat zelf wilt. Zo creëert u al snel het gevoel van thuis, gezelligheid en geborgenheid.

Activiteiten en voorzieningen

Er is veel te doen in onze woonzorgcentra. Op iedere locatie worden activiteiten georganiseerd. Van creatief tot muzikaal. Of u nu van bewegen, bord- of kaartspellen, tuinieren, schilderen of bloemschikken houdt. U bent daarbij van harte welkom!

Onze bewoners bereiden samen vaak de feestdagen voor. Er worden versieringen gemaakt en op de dag zelf is er vaak een lunch of diner waar onze bewoners genieten van de feestelijke sfeer en gezelligheid. 

We zijn er trots op dat we elke dag een beroep kunnen doen op veel trouwe vrijwilligers die ons helpen om de vele activiteiten mogelijk te maken. 

Het zijn niet alleen onze bewoners die van deze activiteiten genieten. We betrekken ook wijkbewoners hierbij. Ook zij zijn welkom om deel te nemen. Op die manier proberen we de sociale verbinding met de wijkbewoners te leggen. Om eenzaamheid tegen te gaan en gezelligheid onder leeftijdsgenoten te creëren. We stellen onze huizen open voor buurtbewoners en vormen hiermee het hart van de wijk.

Als bewoner kunt u daarnaast ook gebruik maken van de vele faciliteiten die geboden worden, zoals het restaurant, de winkel en de kapsalon, evenals een pedicure en fysiotherapeut.

Wij bieden deze vorm van wonen met zorg en verpleging aan op onze locaties Ewoud, Transwijk en Zuylenstede.

 Een gedetailleerd overzicht van het aanbod in zorg, wonen en welzijn voor Verzorgd Wonen kunt u vinden in onze brochure.

Indicatie

Om in aanmerking te komen voor Verzorgd Wonen is een zorgprofiel VV5, VV6 of VV8 nodig.

De indicatie hiervoor wordt gegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Op de website kunt u meer informatie vinden. 

Wilt u meer informatie over Verzorgd Wonen bij Vecht en IJssel of heeft u vragen? Neem dan contact op met de collega's van ons adviescentrum.

Op de pagina's van EwoudTranswijk en Zuylenstede vindt u de directe contactgegevens. 

Zij kunnen u ook helpen bij het aanvragen van een (aanvullende) indicatie bij het CIZ.


Top