Vrijwilligers

Vrijwilligers bij Vecht & IJssel

Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving, maar spelen ook een belangrijke rol binnen onze organisatie. Binnen onze teams werken collega’s en vrijwilligers nauw met elkaar samen om de dag van onze cliënten en bewoners zo mooi mogelijk te maken.

Onze vrijwilligers leveren een grote bijdrage aan het welbevinden van onze cliënten. Door de persoonlijke aandacht die onze bewoners ontvangen, wordt hun leefwereld een stukje groter en kunnen zij genieten van de dingen die voor de meeste mensen zo gewoon zijn. 

Er zijn veel dingen te bedenken waarbij de steun en inzet van vrijwilligers onmisbaar is! Samen gezellig een kopje koffie drinken, een wandeling maken in de tuin of het park, muziek maken of een spelletje spelen. U kunt er ook voor kiezen om op bezoek te komen met uw huisdier, ondersteuning te bieden tijdens één van de activiteiten of uitstapjes, te koken voor onze bewoners in één van de huiskamers, gastvrouw te zijn in één van onze restaurants of te helpen bij het verzorgen van de dieren in onze dierenweide. 

Bij Vecht en IJssel zijn ongeveer 450 vrijwilligers actief. Stuk voor stuk mensen die met hart en ziel alle extra’s mogelijk maken en positief bijdragen aan de kwaliteit van leven van onze bewoners. Vrijwilligerswerk is dankbaar werk. Voor iedereen die zich wil inzetten, is er een passende activiteit!

Vrijwilligerswerk is er voor iedereen! Jong en oud, voor middelbare scholieren, studenten en gepensioneerden, naast een baan of studie. 

Vindt u het leuk om als vrijwilliger bij te dragen aan de geluksmomenten van onze bewoners en cliënten? Of misschien kent u iemand die graag zijn of haar steentje bij wil dragen.

Wij zoeken vrijwilligers voor verschillende dagdelen en tijdstippen op al onze locaties. Van enkele uren per maand tot enkele uren per week. Er is altijd wel iets te doen op een tijdstip dat u schikt! Ook wanneer u niet iedere week op een vast moment beschikbaar bent, is er passend vrijwilligerswerk. Wij komen graag met u in contact!

Op onze speciale werken-bij website vindt u meer informatie over alle mogelijkheden.Top